Яскраві страви – рецепти з моркви

Яскраві страви рецепти з моркви

4 квітня відзначається Міжнародний день моркви. Значимість цього овоча у раціоні здорового харчування важко переоцінити. Як основний і додатковий інгредієнт у стравах морква – це завжди смачно й корисно. Від нашого каналу LOW CARB ZONE для вас добірка незвичайних рецептів страв з моркви.

Морквяні котлети

Рецепт морквяних котлет

Інгредієнти:

  • морква 300 г
  • яйце 2 шт
  • твердий сир 50 г
  • вершки 2 ст л
  • псилліум 2 ч л (можна без нього)
  • сіль, спеції за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

  1. Моркву натерти на крупній тертці.
  2. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. З’єднати всі інгредієнти, добре перемішати.
  4. Акуратно формувати котлетки.
  5. Смажити на сковорідці під кришкою, перегортаючи.

Перекус з моркви

Перекус з моркви рецепт

Інгредієнти:

  • морква 3 шт ⠀
  • оливкова олія 3 ст л
  • куркума на смак ⠀
  • сіль на смак ⠀ ⠀
  • базилік на смак ⠀⠀
  • каррі на смак ⠀⠀

Приготування:

  1. Моркву почистити і нарізати довгими скибочками.
  2. У мисці змішати олію, сіль, спеції і вмочити скибочки.
  3. Викласти морквяні палички на деко і частиною олії і спеції, що залишились, полити моркву.
  4. Поставити в духовку 200°С на 10-15 хв.
  5. Подавати морквяні палички з домашнім майонезом або соусом (рецепти на Телеграм каналі).

Морквяний рулет з сирною начинкою

Рецепт морквяного рулету з сирною начинкою

Складові:

  • морква 500 г
  • яйце 3 шт
  • рикотта 200 г
  • кисломолочний сир 200 г
  • часник 2 зубчики
  • кріп 20 г
  • помідор 1 шт
  • розпушувач 1 ч л
  • олія 1 ст л
  • сіль, спеції на смак

Приготування:

  1. Моркву помити і варити 20 хв.
  2. Варену моркву натерти на самій дрібній тертці або подрібнити блендером.
  3. У морквяне пюре додати жовтки і перемішати.
  4. Білки збити до стійких піків і додати до морквяного пюре.
  5. Додати спеції, посолити і додати розпушувач. Перемішати складаючими рухами зверху вниз.
  6. Деко застелити пергаментом і можна змастити його олією.
  7. Розподілити по деку рівномірно морквяне тісто і випікати у духовці 180°С 20 хв.
  8. Приготувати начинку: помідор нарізати дрібними кубиками, часник розчавити, кріп дрібно порубати.
  9. Поєднати кисломолочний сир і рікоту, додати помідор, часник, кріп, сіль, спеції — перемішати, поставити в холодильник.
  10. Готовий корж дістати з духовки, зняти папір і скачати в рулет, помістивши в чистий рушник. Дати охолонути.
  11. Через годину розкрити корж, розподілити по ньому начинку і скачати рулет з начинкою.
  12. Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник на 1 год.

Морквяний пиріг

Морквяний пиріг

Інгредієнти:

  • яйце 4 шт
  • морква 2 шт (200 г)
  • кокосове борошно 4 ст л
  • борошно з льону 1 ст л
  • кокосова стружка 2 ст л
  • вершкове масло 50 г
  • підсолоджувач на смак (ерітрол + стевія)
  • волоські горіхи 50 г
  • кориця 1 ч л
  • ванілін 1 ч л
  • сіль 1/2 ч л
  • розпушувач 1/2 ч л

Соус для декору

  • вершки 33% 200 мл
  • вершковий сир 3 ст л
  • ваніль і підсолоджувач на смак

Приготування:

  • Збити яйця з сіллю, підсолоджувачем, ваніллю і корицею.
  • Додати до яєчної суміші все борошно, стружку, розпушувач і замісити тісто.
  • Розтопити вершкове масло і злегка теплим додати його до тіста.
  • На дрібній тертці натерти моркву, подрібнити горіхи, додати в тісто і добре перемішати.
  • Форму для випічки змазати вершковим маслом або використати пергамент.
  • Випікати в духовці 180°С 40-45 хв.
  • Приготувати соус: збити вершки до загустіння, додати кремовий сир, ванілін і підсолоджувач і ще раз збити.

 Смачного!

Більше смачних та корисних рецептів дивіться на телеграм-каналі LOW CARB ZONE

Читайте також: Цікаві факти про моркву

Цікаві факти про моркву

Схожі статті

Copy link